Správné uskladnění
Při uskladnění potravin je nutné respektovat jejich nároky na uskladnění.
Teplota: U mražených a chlazených potravin nelze přerušit chladící řetězec. Exotické ovoce (např. banány) nepatří do ledničky (černání).
Světlo: Světlo (zejména UV) rozkládá některé látky v potravinách, podporuje zejména žluknutí tuků, rozklad bílkoviny a složených cukrů. Na druhou stranu temné prostředí vyhovuje plísním.
Vlhko: Vlhkost podporuje bujení mikroorganizmů, vede k hnilobám a plesnivění. Naopak může bránit nežádoucímu sesychání (například některých druhů zeleniny).
Přístup hmyzu: Hmyz může potraviny přímo znehodnotit, prostřednictvím uzavíratelných nádob a sáčků ale lze bránit jeho přístupu.
Banány v chladu černají, v teple snadno přezrávají. Zákazníci je mají rádi různě zralé. Vyložení a správné skladování určují, zda neskončí v odpadu.
Zabalený křen snadno plesniví a je nebezpečný. Vyžaduje důkladné kontroly a krátké skladování. Kupa plesnivých kusů je totéž, jako žádný křen.